Of bel ons op 06 39 11 65 03
Schrijf je vandaag nog in

Basisschool

Klaar voor de brugklas

De overgang van de basisschool naar de middelbare school is een grote stap. Ieder uur een ander lokaal en een andere docent, boeken, een agenda waar veel in geschreven moet worden, de bijbehorende planning… Voor veel leerlingen brengt dit de nodige moeilijkheden met zich mee. Hierom biedt Victoria studiecentrum de training ‘klaar voor de brugklas’ aan.

Hoe ziet de training ‘klaar voor de brugklas’ eruit?

Een groot struikelblok voor de brugklasser is het plannen. Door op tijd te beginnen met het leren plannen, kunnen er latere problemen voorkomen worden. Deze training richt zich op de agenda: hoe noteer ik mijn huiswerk? Wat ga ik doen zodra ik ’s middags thuis kom? Hoe plan ik wanneer ik huiswerk moet maken? Wanneer neem ik een pauze van het leren? Hoe zorg ik dat ik op tijd begin met leren?

Ook kijken we naar nieuwe vakken. Wat is wiskunde eigenlijk? Is dit lastig? En wat hebben we voor de nieuwe vakken nodig? Naast nog wat andere onderdelen die te maken hebben met de nieuwe school, kijken we ook naar schoolspullen die belangrijk zijn. Wat noteren we, en waar?

Waarom zouden we dit als school niet zelf organiseren?

Het organiseren van een training op school is niet altijd gemakkelijk. Zo moet er bijgehouden worden welke leerlingen aanwezig zijn, de voortgang moet worden gemeten en goede docenten moeten worden ingezet om het geheel tot een stimulerende omgeving te maken. Bestaande docenten hebben vaak een hoge werkdruk en geen tijd om een training naast hun reguliere uren op te pakken.

Victoria studiecentrum biedt (indien gewenst) het uit handen nemen van de administratie en communicatie die bij de training hoort. Zo werkt ons online programma erg goed als controleermiddel of de leerling aanwezig is geweest en kan (ook via dit programma) informatie worden verzonden naar de ouders over de voortgang. Deze informatie wordt uiteraard ook openbaar gemaakt naar de school om zo voor meer onderling begrip te zorgen tussen de ouders en de school.

Wat zijn de kosten?

Victoria studiecentrum biedt examentrainingen enkel op maat aan, afhankelijk van het aantal leerlingen en hoe lang de training duurt. Neemt u voor meer informatie contact op.

Contact