Of bel ons op 06 39 11 65 03
Schrijf je vandaag nog in

Middelbare school – bijles

Uiteraard wilt u dat uw leerlingen zo goed mogelijk begeleid worden binnen de school. Leerlingen die achterlopen binnen één of meerdere vakken kunnen vaak beter tijdelijk begeleid worden op dit gebied, dan dat ze dermate gaan achterlopen dat meer problemen ontstaan. Door deze leerlingen bijles te bieden, kunnen latere problemen voorkomen worden en wordt de leerling op tijd ondersteund.

Hoe ziet bijles eruit?

Belangrijke onderdelen van bijles zijn het opnieuw doornemen van de lastige lesstof. Ook wordt er aandacht besteed aan het doorkijken van gemaakte toetsen en de fouten hierin, maar ook het inventariseren van de opgelopen achterstand en hoe dit ingehaald moet worden. Samen met een docent kijkt de leerling naar wat er moet gebeuren, hoeveel tijd er is en wat het stappenplan wordt om alles op orde te krijgen.

Waarom zouden we dit als school niet zelf organiseren?

Het organiseren van bijles op school is niet altijd gemakkelijk. Zo moet er bijgehouden worden welke leerlingen aanwezig zijn, de voortgang moet worden gemeten en goede docenten moeten worden ingezet om het geheel tot een stimulerende omgeving te maken. Bestaande docenten hebben vaak een hoge werkdruk en geen tijd om bijles naast hun reguliere uren op te pakken.

Victoria studiecentrum biedt (indien gewenst) het uit handen nemen van de administratie en communicatie die bij de bijles hoort. Zo werkt ons online programma erg goed als controleermiddel of de leerling aanwezig is geweest en kan (ook via dit programma) informatie worden verzonden naar de ouders over de voortgang. Deze informatie wordt uiteraard ook openbaar gemaakt naar de school om zo voor meer onderling begrip te zorgen tussen de ouders en de school.

Wat zijn de kosten?

Victoria studiecentrum biedt bijlessen aan voor € 30,- per uur. Neem contact op voor de mogelijkheden binnen uw school.