Of bel ons op 06 39 11 65 03
Schrijf je vandaag nog in

Middelbare school – examentraining

Uiteraard wilt u dat uw leerlingen zo goed mogelijk begeleid worden binnen de school. Dat geldt ook, of misschien zelfs juist, in de tijd vlak voor de examens. De leerlingen ervaren spanning door de druk om te presteren op het goede moment. Onze docenten helpen de leerlingen bij het omgaan met de spanning die met het examen gepaard gaan, maar ook met de lesstof. Door het organiseren van een goede examentraining verhoogt u als school de slagingspercentages.

Hoe ziet examentraining eruit?

Het belangrijkste onderdeel van de examentraining is het oefenen van opgaven uit examens van voorgaande jaren. De opzet van een eindexamen wordt besproken, de vraagsoorten bekeken en de beste werkstrategieën besproken. Daarnaast kan er eventueel wat lesstof worden herhaald, afhankelijk van de duur van de examentraining.

Waarom zouden we dit als school niet zelf organiseren?

Het organiseren van een examentraining op school is niet altijd gemakkelijk. Zo moet er bijgehouden worden welke leerlingen aanwezig zijn, de voortgang moet worden gemeten en goede docenten moeten worden ingezet om het geheel tot een stimulerende omgeving te maken. Bestaande docenten hebben vaak een hoge werkdruk en geen tijd om examentraining naast hun reguliere uren op te pakken.

Victoria studiecentrum biedt (indien gewenst) het uit handen nemen van de administratie en communicatie die bij de examentraining hoort. Zo werkt ons online programma erg goed als controleermiddel of de leerling aanwezig is geweest en kan (ook via dit programma) informatie worden verzonden naar de ouders over de voortgang. Deze informatie wordt uiteraard ook openbaar gemaakt naar de school om zo voor meer onderling begrip te zorgen tussen de ouders en de school.

Wat zijn de kosten?

Victoria studiecentrum biedt examentrainingen enkel op maat aan, afhankelijk van het aantal leerlingen en de hoeveelheid vakken. Neemt u voor meer informatie contact op.